Weids wonen in Oegstgeest

Zeg Oegstgeest en wat denkt u dan? Aan Zuid-Holland, landschappelijk gebied, kasteel Oud-Poelgeest, nabij de Randstad, water of zelfs aan schrijver Jan Wolkers  ‘Terug naar Oegstgeest’?

Oegstgeest is sfeervol en in het bezit van prachtige monumenten, kastelen en parken. De geschiedenis heeft zijn sporen nagelaten. Maar dat is dan ook het enige wat ‘gedateerd’ is. Oegstgeest is namelijk helemaal van deze tijd. Goed voorzien in alle opzichten en ontzettend gezellig.

Het gevarieerde winkelaanbod, vele horecagelegenheden en goede scholen maken Oegstgeest zo geliefd. Maar ook het feit dat de levendige gemeenschap een rijk verenigings- en bedrijfsleven heeft, weegt mee.  Hier is altijd iets te beleven: buiten in de schitterende natuur of bij één van de evenementen.

"Beste plek om te wonen in Nederland"

Terecht dus dat het tijdschrift Elsevier Oegstgeest in 2012 uitriep tot beste woongemeente in de provincie Zuid-Holland. “Geen enkele andere gemeente biedt zoveel woonkwaliteit als Oegstgeest.” Ook de Telegraaf deed - in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014  - onderzoek naar 400 Nederlandse gemeenten. Oegstgeest scoort een 8,7 op leefcriteria als winkels, scholen en medische zorg.

In 2014 werd Oegstgeest van 393 gemeenten die aan een onderzoek van Elsevier en Louter onderzoeksbureau meededen, de 'Johan Cruyff' / nummer 14 van Nederland als het gaat om woonbeleving.

Wonen in Oegstgeest is wonen in een groen, rustig en waterrijk dorp, maar toch centraal in de randstad. Het dorp ligt in het groene hart, dichtbij de kust en de grote steden.